Třetí trojročí Montessori se opět vydalo prozkoumávat další část Šumavy

10. - 12. 5. 2023

Ač byla předpověď počasí ještě minulý týden strašlivá, nakonec to nevypadalo tak hrozně a třetí trojročí Montessori se opět vydalo prozkoumávat další část Šumavy, tentokrát řeku Vltavu. Vyjeli jsme z Vyššího Brodu a první den zdolali asi 20 km do kempu Brenná. Občasný deštník nás nevyvedl z míry, všechno zachránila horká sprcha. Ani na jednom ze tří jezů se nikdo necvaknul. Zítra nás čeká jezů 6, tak nám držte palce. 

11. 5. 2023

Dnešní den na vodě se vydařil. Nejen, že nepršelo, ale občas vysvitlo i sluníčko. Dokonce jsme si museli namazat nosy! Vody přibylo, tak to pěkně houpalo. Sjeli jsme 2 jezy cestou z Brenné do Nového Spolí. Odpoledne- prohlídka Českého Krumlova.

Učitelé s druháky z Gymnázia Mělník, se kterými se pravidelně u jezů potkáváme, si mysleli, že jsme nějaký sportovní oddíl zaměřený na konoistiku. Jsme na naše děti pyšní, jací jsou to vodáci! Ahóóój!!

12. 5. 2023

Poslední den na vodě: po propršené noci se počasí nakonec umoudřilo, a tak jsme mohli projet nejkrásnější úsek: meandry Českého Krumlova se čtyřmi jezy. Pak rychle převléknout do suchého a honem na vlak.